We staan zoals iedere dag weer om kwart over 7 beneden om te ontbijten met zijn alle.

Om half negen stond Micha weer voor de deur om richting de kwekers te rijden. We gaan vandaag weer terug naar Marusei Hirasawa.
De heren van Koizentrale wilden nog een aantal verschillende koi kopen en dat kan hier, want er zwemt van alles rond.
Ze zijn begonnen met selecteren in een bak waar veel verschillende koi in zwommen, uiteindelijke haalden ze er 15 grote koi uit, ik schat zo’n 55 tot 70 cm.


dag 4 eerste aankoop 

Toen ze aan het scheppen waren, was ik een beetje langs de bakken aan het lopen en kijken wat er rond zwom. Een mooie donkere Karashi koi zocht ik nog.
Op ‘n geven moment stond ik bij een bak en zag daar de kleur die ik zocht. Dus Micha gevraagd of hij de prijs van de koi wilde vragen aan de kweker.
De prijs lag zo beetje rond wat ik gehoopt had en toen ben ik samen met Eddy gaan scheppen. Uiteindelijk hadden we twee Karashi koi in de bak, een donkere en een iets lichtere.

dag 4 stefan scheppen  
We hebben de koi bekeken en ze zagen er goed uit. Geen spot en gelijk van kleur, daarna heeft Eddy alles goed nagekeken aan de koi en goed bevonden.
Toen moest er dus een keuze gemaakt worden, allebei de koi zijn rond de 70 cm, dus aan Micha gevraagd of ze eventueel samen in een box zouden gaan en dat kon.
Dus allebei de Karashi koi komen naar Nederland.
dag 4 aangekochte Karashi

Ondertussen waren de heren van Koizentrale alweer verder aan het scheppen, ze hadden diverse zoek opdrachten meegekregen en met de vertaling van Micha heeft de kweker verschillende koi in de blauwe bakken gedaan. Uiteindelijk hebben ze 7 grote koi nog aangekocht alle 75+

dag 4 tweede aankoop
Toen was het al 12 uur in de middag en stond de lunch al op het programma, vandaag gingen we weer Eddy favorieten eten eten noodle soup.

Daarna zijn we naar Isa Koifarm gegaan, we stopte eerst bij zijn huis daar heeft hij 4 bakken in een koi huis met waanzinnige mooie koi.
Heb nog nooit zoveel mooie en grote vissen bij elkaar gezien, echt geweldig. Ik zal er een filmpje van bij doen in het verslag.
zie filmpje.

Toen zijn we doorgereden naar de grote farm helaas was hij niet aanwezig maar konden wel gewoon overal rond kijken.
We zullen dus nog een keer terug moeten om de schaal chocolade aan hem te overhandigen maar dat zal vast nog wel goed komen.

Daarna zijn we naar Conias gereden waar de heren van Koizentrale ook nog wat koi uit wilden zoeken.
Ze zochten doitsu, ochiba, showa en nog goshiki en daar zwommen er een aantal mooie exemplaren van rond uiteindelijk hebben ze 6 koi gekocht.

dag 4 conias 1  dag 4 conias 2

Toen waren de aankopen wel gedaan en zijn we richting het hotel gereden en zijn we iets vroeger thuis dan normaal.
Dus hebben voor het eten een rondje gelopen door een winkelcentrum, daarna zijn we gaan eten in een Duitse eetzaak.
Waar we lekker wat dingen vooraf hebben gegeten en als hoofdgerecht een heerlijke steak.