Hallo Allemaal,
Hierbij wil ik ons even voorstellen, misschien kennen sommigen van jullie ons al maar misschien ook niet.
Wij zijn Anja en Richard Albertsboer en komen uit Nijverdal. In 2003 zijn wij getrouwd en hebben kort daarna onze nieuwe vijver zelf gebouwd.
Wij zijn lid van het ZNA de NVN de KSA, IKONA en de AKCA. Ons trainingsprogramma hebben wij gevolgd bij de NVN, en we jureren voor de Koi Society of Australia

We zijn in 2007 met het trainingsprogramma gestart Ik ben in februari 2012 tot Local Certified Judge gepromoveerd en Richard in februari 2013.
Onze huidige vijver is gebouwd in 2003/2004 naar eigen ontwerp. Hij is 24.000 liter en met de filters en het plantenfilter komt dat neer op zo’n 30.000 liter. Momenteel zwemmen er in de vijver 18 koi terwijl in de verwarmde binnen quarantaine 5 koi zwemmen. 
vijver anja en richardIn de vijver zitten 2 bodemdrains, het filter is een traditioneel filter en bestaat uit 4 kamers van 1000 liter de aanvoer geschied door 2 pompen van resp. 6000 en 8000 liter. De aanvoer van de side skimmers wordt door een 6000 liter pomp naar een separaat filter getransporteerd en loopt daarna via een waterloop en plantenfilter weer terug de vijver in. De kamers van het filter zijn gevuld met resp. borstels, matala, bwb en matala. De vijver is onverwarmd maar is gedurende de winterperiode afgedekt met polycarbonaat plaat op een frame. Tijdens deze periode is ook de skimmerlijn niet werkend, dit in verband met warmteverlies door de waterloop.
Onze quarantaine voorziening bestaat uit een binnen bak van 2500 liter en een buiten quarantaine van 1000 liter. Uiteraard alles separaat en voorzien van verwarming.
Alles wat betreft filter en vijver is zelf gebouwd met behulp en technische ondersteuning van onze toenmalige dealer. Natuurlijk zijn wij trots op ons werk, maar goed wensen blijven er altijd. Toch als wij bij de vijver staan zijn wij nog steeds tevreden en genieten wij van onze gevinde vrienden.
Vanaf dat wij begonnen zijn met jureren hebben wij al vele shows mogen jureren (Richard 26 shows en Anja 30 shows) en hebben kunnen genieten van prachtige vissen. Buiten de shows in Europa hebben wij gejureerd in de USA, in Zuid Afrika en ook in Australië. Ook hebben we tijdens onze opleiding en ook daarna, diverse lezingen gegeven in binnen en buitenland. En natuurlijk ook vele seminars gevolgd.
We hopen ons steentje te kunnen bijdragen in het koi idol juryteam en verheugen ons nu al op het zien van de inzendingen van de deelnemers.

Als uitbereiding en versterking aan jurering van de Koi-idol finale 2017 en professional 2018 hebben onderstaande 5 internationale ZNA gecertificeerde juryleden en 2 Japanse kwekers zich bereid gevonden om deze taak te vervullen. 
Onze dank daarvoor!

Berny Woollands Engeland
Mike Harvey. Zuid-Afrika,
Stefan Malm, Zweden,
Alan Nementzik. Singapore,
Christine Woolger, Engeland,
Hironori Hirasawa, de eigenaar van Maruhiro Koi Farm
Daisuke en Toshinori Ishihara, de twee broers van de Yagenji Koi Farm.