Mijn naam is Mark Kleijkers en in 1996 maakte ik voor het eerst kennis met Koi. Toen werd ik door een vriend van me meegenomen naar de Koi show in  Arcen. En ik was meteen verkocht, kocht mijn eerste 4 Koi waarvan er nu nog steeds een in leven is.


Toen we in 1997 gingen verhuizen moest er natuurlijk ook een Koi vijver komen. Bij het verzamelen van informatie kwam ik toen bij de N.V.N. terecht. Eind 2001 werd er een oproep gedaan door de N.V.N. voor bestuursleden en daar heb ik toen op gereageerd. Ben in maart 2002 als secretaris tot het bestuur toegetreden wat ik 8 jaar heb gedaan. Ondertussen ook alweer 3 jaar voorzitter van de N.V.N. Vanaf 2002 betrokken bij de organisatie van de Holland Koi Show vanuit het bestuur en de Holland Koi Show commissie. Tevens sinds 2005 verantwoordelijk voor de wedstrijd tijdens de Holland Koi Show.

Tijdens de periode als secretaris werd ik aangestoken door het jury-virus door Toën Feyen wat resulteerde in het meelopen als trainee op verschillende shows. Toen in 2007 het juryprogramma binnen de N.V.N. werd gestart was het een logische keuze om me daarvoor aan te melden. In februari 2013 ben ik formeel door de ZNA gepromoveerd tot Local Certified Judge. Als jurylid reeds een aantal landen aangedaan om daar te jureren waaronder Zuid-Afrika, Taiwan, Thailand en natuurlijk de shows in Europa.

Alhoewel het jureren via een foto echt anders is dan “live” jureren op een show kijk ik er naar uit om de inzendingen van de deelnemers te beoordelen.