toen feyen

Mijn naam is Toën Feyen en in 1997 maakte ik mijn eerste vijvertje met allerhande visjes, plantjes, een heuse fontein  en zelfs enkele Koi, want die waren naar verluid zo tam. Dat ze tam waren daar was ik al snel achter want je kon ze zo oppakken en in de kliko doen. Dus toen ben ik toch maar eerst wat meer info gaan vergaren en kwam in aanraking met de NVN.

In 1998 maakte ik mijn eerste Koivijver en was voor de eerste keer vrijwilliger tijdens de Nederlandse Koi Dagen. En toen ging het balletje pas echt aan het rollen. Via regiovertegenwoordiger kwam ik in 2000 in het bestuur van de NVN. Waar ik uiteindelijk naast 8 jaar voorzitter tevens hoofdredacteur was van het magazine KOI en de hoofdverantwoordelijke persoon voor de Holland Koi Show was. Na tien jaar bestuurslidmaatschap hield ik het voor gezien en ging ik in de Holland Koi Show commissie waar ik me naast mijn bloemenwinkels alleen nog maar bezig ging houden met de Koi show. Daarnaast hielp ik de Duitsers met het organiseren van hun Interkoi en in Taiwan hielp ik tevens mee met de organisatie van de All Asia Young Koi Show. IN 2014 heb ik mede de All European Shinkokai Koi Show van Koi2000 georganiseerd. En tegenwoordig help ik vooral mee bij de Koi Expo in Duitsland waar ik de wedstrijd leid. In het dagelijkse leven werk ik tegenwoordig voor House of Kata Koi products zodat ik mooi hobby en werk kan combineren

Toen ik net in de hobby zat wilde ik zo mogelijk informatie met betrekking tot alle facetten van de Koihobby tot mij nemen. Alleen merk je na verloop van tijd dat als je, je gaat verdiepen op alle gebieden dan het dan wat veel wordt. Derhalve heb ik voor de Koi zelf gekozen en sinds mijn eerste show als trainee judge in 2000 heb ik inmiddels vele tientallen shows gejureerd. Ik kan wel zeggen, met uitzondering van Zuid Amerika en Australië, heb ik op alle continenten in de wereld opgetreden als jurylid. Begin 2005 werd mijn trainee status in Japan omgezet in Local Certified ZNA Judge en na het behalen van het examen in 2011 in Japan ben ik momenteel Assistant Certified ZNA Judge.

Ik wens alle deelnemers veel succes met de komende Koi-Idol competitie

Koi, Koi, Koi!